Petit Cocó

Petit Cocó, és el TFT de Belén Ramis en l’especialitat de Disseny de Moda i ha sigut tutoritzat per Patrick Baldan. Es tracta és una col·lecció de roba femenina a escala 1/4 i 1/3 per a nines BJD. La temporada és per a la tardor-hivern 2019/2020 i està basada en el Rococó.

La inspiració abasta tots els aspectes i detalls de l’època, les seues formes, colors, estil… La col·lecció està formada per dotze looks de Prêt-à-porter, on s’ha tingut molt en compte amb l’elecció dels teixits i els acabats en les peces, proporcionant una sensació de cura i detall. Com a resultat final s’ha aconseguit la unió entre l’estil clàssic i la seua revaloració actual.

BJD són les sigles de Ball Jointed Doll (nines articulades de boles). Normalment tenen una grandària que varia entre els 15cm i els 70cm. Són característiques per les seues articulacions gràcies a les cordes internes que les tiben i el material és majorment de resina poliuretana sintètica. Estan pensades perquè siguen totalment customitzables al gust del comprador podent canviar perruca, ulls, maquillatge i indumentària tant com es desitge, fins i tot trets o motles.

Com que és el primer projecte enfocat al disseny de moda per a nines, es va voler fer un homenatge a l’època daurada i en auge d’aquestes, és a dir el segle XVIII, en concret el Rococó. D’ací s’han extret els colors, formes, estructures, teixits i el fet de mostrar la roba femenina interior a l’exterior amb un toc actual.

La indumentària va passar de la solemnitat a la coqueteria, la pell va començar a mostrar-se, quedant l’escot i els avantbraços al descobert. El canvi va estar protagonitzat curiosament per una xicoteta peça de roba interior, la cotilla, utilitzada per a potenciar les corbes de la silueta femenina. La roba interior era bàsica en els aixovars i constava bàsicament de dues peces: la camisa i les sinagües.

[box title=”Fitxa tècnica:” bg_color=”#dddddd”]

Autora: Belén Ramis

Tutor: Patrick Baldan

Especialitat: Disseny de Moda

Data: Gener 2019[/box]

 

Desplaça cap amunt