PINTURA MURAL. 2n IL·LUSTRACIÓ APLICADA

Des de l’assignatura de Projectes de 2n d’Il·lustració Aplicada, s’ha realitzat un projecte enfocat a la Pintura Mural.

Sorgeix a través de David Ulibarri, professor de l’escola, qui ens posa en contacte amb David Salinas, director del CEIP Horta Major, d’Alcoi. Està interessat en què s’il·lustren els murs de les pistes exteriors de futbol i básquet del seu centre, de manera que des del departament, es decideix que Irene Pascual, professora de 2n curs, ho duguera a terme en l’últim projecte del semestre.

Per a l’elaboració d’aquest mural, s’han treballat per grups quatre temes: la naturalesa, els contes infantils, els jocs tradicionals i l’esport. Els alumnes van desenvolupar els esbossos i dissenys finals pertinents al seu tema tenint en compte que, finalment, anava a ser un únic mural. Per a això, van treballar molt cohesionada i organitzadament. Al seu torn, s’han tingut en compte diferents valors com la inclusió social, la igualtat o el respecte, tots ells implícits en la il·lustració final del mural.

Vam fer un workshop els dies 3, 4 i 5 de maig, on van intervindre els 13 alumnes de 2n curs al costat de les professores Irene Pascual, Isabel Remohí i Diana Ortíz. Van ser tres dies de treball intens però molt satisfactori. Els alumnes van aconseguir plasmar amb èxit els seus dissenys realitzats prèviament en paper sobre la realitat del projecte, pintar un mur de 50m de llarg per 2m d’alt. La qualitat del mural final ha sigut excel·lent.

Els alumnes han aconseguit treballar en equip, resoldre els contratemps que sorgeixen en l’espai real on s’il·lustren els seus dissenys i aconseguir un treball molt ben executat. Aquest workshop ha sigut realment interessant per a tots.

Des de l’Escola, només cal agrair la predisposició i col·laboració del director David Salinas i el personal del CEIP Horta Major, els qui han facilitat la nostra labor i han fet que els dies de treball en el centre hagen sigut molt còmodes, sempre oferint-nos la màxima atenció.

Desplaça cap amunt