disseny procedural processing

Taller de disseny procedural amb iniciació al Processing

Els pròxims 20, 21 i 22 de març l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi oferirà un workshop de Disseny Procedural, on es treballarà sobre el disseny paramètric, algorítmic i generatiu, mitjançant l’entorn de Processing. El taller serà impartit per Víctor Doval de 16h a 20h i tindrà un límit de 15 alumnes.

En aquest workshop intensiu es realitzarà una aproximació a l’arquitectura de processos, un tipus de disseny què permet la creació i anàlisis d’estructures complexes basades en normes senzilles. La programació, ara ja més accessible gràcies al desenvolupament de llenguatges simplificats, ha aconseguit expandir-se a sectors com el disseny i l’art, és per això que és important conéixer aquests principis de programació per poder treure’n el seu màxim potencial i així crear formes, abans inimaginables.

La ferramenta que es podrà aprendre en aquest taller és el Processing i està enfocat principalment per a la creació d’entorns visuals, fet que la converteix en un element bàsic per a milers de creadors hui en dia. Cal destacar que amb un coneixement bàsic de Processing es pot arribar a interactuar amb centenars de llenguatges com Javascript, Python, Android o Arduino; o amb dispositius com Windows, MacOS o impressores.

Per a poder inscriure-vos en el taller heu de posar-vos en contacte amb secretaria a través del correu secretaria@easdalcoi.es o del telèfon 965 533 675 (Joaquim Amorós). El preu serà de 15 euros en concepte de material i al final del taller es rebrà un certificat d’assistència.

Des de l’EASDAlcoi volem amb aquest taller promoure diverses aproximacions al disseny gràfic a través de la programació de processos. Així com, expandir les capacitats creatives dels assistents mitjançant l’ús del pensament lateral combinat amb el lògic, analitzar les possibilitats de la computació aplicada al disseny i donar a conèixer nous mètodes de creació basats en programari lliure. Objectius en els quals s’aprofundirà en el Màster de Disseny Paramètric i Fabricació Digital que s’iniciarà el pròxim any i al qual ja podeu preinscriure-vos.

Scroll to Top