TALLER I CONFERÈNCIA DE LA FOTOPERIODISTA LORENA ROS

Lorena Ros, fotoperiodista i documentalista, visita l’EASD Alcoi per impartir el taller L’edició fotogràfica. La importància de la narrativa a la fotografia documental i explicar com la imatge pot canviar la realitat a la conferència La fotografia com a eina de canvi social.

TALLER _  L’edició fotogràfica. La importància de la narrativa a la fotografia documental.

Lorena Ros analitzarà la seua evolució de la fotografia periodística a la fotografia documental.

Es veurà la importància de l’edició fotogràfica en la construcció de les possibles narratives i missatges en la fotografia periodística i documental. Al taller es donaran pautes per a generar una edició efectiva i s’explorarà com diferents edicions generen diferents missatges. La selecció, l’ordre i la intenció seran les ferramentes fonamentals.

Dates: 11 i 12 de maig. Dirigit a l’alumnat del CFGS Fotografia.

 

CONFERÈNCIA _ La fotografia com a eina de canvi social.

Pot una imatge canviar la realitat? A partir d’aquesta pregunta, Lorena Ros parlarà del periodisme de solucions, la manera d’explicar històries amb una visió per millorar la realitat, amb informació motivadora com a resposta als problemes socials.

Data: 12 de maig a les 11 h. Sala d’actes. Oberta a tot l’estudiantat fins a completar aforament.

 

LORENA ROSFotoperiodista i documentalista. El seu treball fotogràfic se centra en la representació del trauma, especialment sobre la recuperació i resiliència en persones que han patit violència sexual i altres tipus d’abús.

Ha guanyat tres premis World Press Photo, un Pictures of the Year i el premi One World Media d’Amnistia Internacional per les seues històries sobre immigració, tràfic d’éssers humans i supervivents d’abús sexual infantil.

La major part de la seua carrera es va desenvolupar a Londres i Nova York, on va treballar regularment per El País, Newsweek, The Sunday Times Magazine, i va col·laborar amb organitzacions humanitàries com Soros, Human Rights Watch, Doctor’s of the World entre d’altres.

El 2005 va ser seleccionada per a la prestigiosa Joop Swart Masterclass de la World Press Photo Foundation. Va rebre la Getty Grant per a la fotografia editorial el 2008, i una beca OSI el 2011. La seua obra ha estat exhibida internacionalment i forma part de la col·lecció de MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya) i altres col·leccions privades. Ha dirigit tallers de fotografia participativa per a reclusos a les presons espanyoles de dones i altres comunitats en risc d’exclusió social.

Després de quatre anys com a professora a la Universitat Politècnica de Catalunya, en l’actualitat, treballa al Master of Photography a Elisava a Barcelona i a EFTI a Madrid. És l’autora d’Unspoken (2014) publicat per Blume i Schilt

 

 

Desplaça cap amunt