Grup d’investigació “Sinestesia i Multi-sensorialitat” de l’ISEACV

Fomentar el coneixement de la Sinestèsia i la multi-sensorialitat i estimular la seua capacitat inspiradora per a l’art i per al disseny són les finalitats del blog Sinestèsia creativa. Un blog que pretén ser un canal de difusió de la investigació desenvolupada pel Grup d’Investigació “Sinestèsia i multi-sensorialitat: Teoria i Experimentació” conformat per investigadors vinculats a l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístiques de la Comunitat Valenciana (ISEACV) i a l’Escola Superior d’Art i Disseny d’Alcoi (EASDA).

La Sinestèsia és un particular fenomen perceptiu fonamentat en l’assimilació conjunta o en la interferència de diferents tipus de sensacions provinents de diferents sentits en un mateix acte perceptiu. Un sinestèsic percep correspondències entre tons de color, tons del so, intensitats de sabor o textures de manera involuntària.

Aquest fenomen ha actuat històricament com a font d’inspiració de molts creadors generant una fructífera connexió entre Sinestèsia i Creativitat, un camí que continua essent desenvolupat en l’actualitat, tant en l’àmbit de l’art com del disseny. Una Sinestèsia Creativa que ha estat practicada, de manera natural, per sinestèsics i també per no sinestèsics que han vist en aquest fenomen perceptiu un interessant camí d’experimentació creativa basat en el mestissatge entre els diferents sentits o en la percepció multi-sensorial. Creadors que han generant ponts o interconnexions entre els diferents sentits mitjançant les arts, enteses com a llenguatges transmissors d’emocions, i des de l’establiment de correspondències o equivalències entre formes, colors, sons, paraules, olors, textures, etc.

 http://sinestesiacreativa.es/

Desplaça cap amunt