Els alumnes de Moda aprenen sobre reciclatge tèxtil amb Texlimca

Dimarts passat 3 de desembre, els alumnes de 3r i 4t de Disseny de Moda, dins de les activitats previstes en l’assignatura de Moda Sostenible, van visitar l’empresa de reciclatge tèxtil Texlimca, amb seu a Alzira i que pertany a l’associació Asirtex (Associació Ibèrica de Reciclatge Tèxtil).

L’assignatura de Moda Sostenible col·labora amb aquesta entitat des de fa ja 3 anys en diferents projectes i esdeveniments, entre ells la Fira del Medi Ambient de Canals o l’Ecofira de València, la fira internacional de les solucions mediambientals més important d’Espanya.

En aquesta ocasió, la visita a l’empresa Texlimca ha tingut dos objectius fonamentals: el primer el de posar en coneixement dels alumnes com funciona una planta de reciclatge tèxtil, i sensibilitzar els nostres futurs dissenyadors de Moda sobre la necessitat de reciclar i trobar solucions de disseny més sostenibles.

El segon objectiu ha sigut el de dur a terme un acord per a col·laborar en la realització d’un nou projecte de slow fashion amb estratègies de disseny innovadores com l’upcycling. El projecte desembocarà en la realització de tres prototips de peces realitzades amb teixits reciclats, peces de segona mà i excedents de les fàbriques tèxtils. Finalment, el projecte s’exposarà i divulgarà en els àmbits oportuns: fires, exposicions i congressos.

Desplaça cap amunt