Vols saber què és el disseny paramètric…? Apunta’t a aquestes jornades

El pròxim curs, l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi (EASDAlcoi) encetarà el Màster en Disseny Paramètric i Fabricació Digital. És per això que per anar explicant què es pot fer i com mitjançant aquest tipus de tècniques, l’escola ha preparat unes jornades.

Aquests seran uns tallers especialitzats que abordaran conceptes del disseny paramètric, amb els quals, i a través d’una sèrie de ferramentes específiques, es poden aconseguir diferents tipus d’elements finals. En altres paraules, aquest tipus de disseny no està limitat per les capacitats dels programes de disseny, sinó que també aplica llenguatges de programació informàtica a les estratègies de disseny i producció digital, i amplia així les possibilitats i aconsegueix diferents resultats finals mitjançant la modificació de paràmetres.

Les jornades van dirigides a persones vinculades tant als sectors industrials, com als del disseny d’interiors, gràfic, producte i moda; o a qualsevol alumne interessat en les metodologies i ferramentes de treball generatiu i paramètric.

Les competències fonamentals que s’adquiriran en aquests dos tallers seran la capacitat d’entendre els recursos i processos de treball que intervenen per desenvolupar un projecte generatiu.

Programa de les Jornades de Disseny Paramètric

L’EASDAlcoi realitzarà el primer d’aquests dos tallers especialitzats, titulat “Parametritza la teua caixa: Construcció i edició en 3D” que tindrà lloc des de les 9h fins a les 18h, i on es treballarà la creació d’elements a partir de volums escanejats, l’edició de volums des de Rhinoceros amb Grasshopper, les estructures de relacions amb Grasshopper per a la construcció i relació de formes i la creació dels finals per dur a taller. Aquesta jornada serà impartida pels professors Sergio Ferrero, Almudena Vidal i Laura Pons.

En la segona jornada, que es farà en el mateix horari, acollirà el taller: “Tipografia paramètrica: Creació i edició en 2D”. En aquesta ocasió es treballarà l’edició i creació de formes bàsiques amb Processing, la instal·lació de llibreries, la creació i edició de text, la generació de formes complexes utilitzant fonts i la publicació i generació d’arxius externs en diferents formats. Els professors que impartiran la jornada seran Víctor Doval i Magda Arques.

Per a inscriure’s en aquestes dues sessions, pendents d’assignació de dates, heu de passar per la secretaria de l’escola o bé telefonar al 965533679 on vos detallaran els passos a seguir.

Desplaça cap amunt