Menu
 
Aprén com preparar els treballs finals per a imprimir
8 de maig de 2017

Aquest divendres, 12 de maig, a les 10.30 hores l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi rebrà la visita de José Luis Martín, editor, impressor i professor, que centrarà la seua ponència en com s’han de preparar els treballs finals per a portar-los a impremta. En la ponència s’abordaran els diferents elements a tindre en compte a l’hora de lliurar un projecte per poder imprimir-lo correctament com el format, el mode de color, la resolució de les imatges, els marges, tipografies o les marques de tall.

José Luis Martín és editor a Campgràfic, una proposta empresarial que es dedica exclusivament a la tipografia i l’edició. Precisament el ponent aprofitarà l’oportunitat per portar el llibre Lletraferits en primícia, amb el qual es pot col·laborar o comprar a través de la plataforma de micromecenatge, Verkami. Martín participa en aquesta publicació amb la seua impressió i també amb l’aportació d’un dels 15 articles que s’inclouen sobre disseny i tipografia, que van salpebrats amb poemes i relats de Damià Rotger.

El ponent, a més, també té una faceta d’impressor que desenvolupa a MartínGràfic, una empresa que té 40 anys d’història, és per això que ha sigut testimoni de l’evolució de la tipografia de plom a l’era digital, en la qual ens trobem actualment. Aquesta impremta porta al paper diferents tipus de treball com autoedicions, cartells, catàlegs d’exposicions, còmics i fanzines, edicions literàries, assaig i divulgació, fotollibres, identitats corporatives, llibres d’artista, material publicitari, producte especial, revista i tesis i treballs finals. D’entre alguns d’aquests treballs destaquen un packaging de DVD per a la Generalitat Valenciana, que conté curtmetratges valencians seleccionats per a la 30a edició dels Goya o la impressió del ‘fanzine’ Arròs Negre, una publicació dedicada a la il·lustració, el còmic i la tipografia que es caracteritza per un humor negre de marcat caràcter valencià.

Interiorisme
Primeres Jornades d’Interiors, Campus ISEACV
Fotografia
Presentació del llibre “Wuhan Before Wuhan”
Interiorisme
Premis CDICV 2022
Igualdad
25N: “Autoprotecció i reconstrucció”, exposició col·lectiva
Il·lustració
Conferència i taller a càrrec de Víctor Visa