Menu
 
Aprén com preparar els treballs finals per a imprimir
8 de maig de 2017

Aquest divendres, 12 de maig, a les 10.30 hores l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi rebrà la visita de José Luis Martín, editor, impressor i professor, que centrarà la seua ponència en com s’han de preparar els treballs finals per a portar-los a impremta. En la ponència s’abordaran els diferents elements a tindre en compte a l’hora de lliurar un projecte per poder imprimir-lo correctament com el format, el mode de color, la resolució de les imatges, els marges, tipografies o les marques de tall.

José Luis Martín és editor a Campgràfic, una proposta empresarial que es dedica exclusivament a la tipografia i l’edició. Precisament el ponent aprofitarà l’oportunitat per portar el llibre Lletraferits en primícia, amb el qual es pot col·laborar o comprar a través de la plataforma de micromecenatge, Verkami. Martín participa en aquesta publicació amb la seua impressió i també amb l’aportació d’un dels 15 articles que s’inclouen sobre disseny i tipografia, que van salpebrats amb poemes i relats de Damià Rotger.

El ponent, a més, també té una faceta d’impressor que desenvolupa a MartínGràfic, una empresa que té 40 anys d’història, és per això que ha sigut testimoni de l’evolució de la tipografia de plom a l’era digital, en la qual ens trobem actualment. Aquesta impremta porta al paper diferents tipus de treball com autoedicions, cartells, catàlegs d’exposicions, còmics i fanzines, edicions literàries, assaig i divulgació, fotollibres, identitats corporatives, llibres d’artista, material publicitari, producte especial, revista i tesis i treballs finals. D’entre alguns d’aquests treballs destaquen un packaging de DVD per a la Generalitat Valenciana, que conté curtmetratges valencians seleccionats per a la 30a edició dels Goya o la impressió del ‘fanzine’ Arròs Negre, una publicació dedicada a la il·lustració, el còmic i la tipografia que es caracteritza per un humor negre de marcat caràcter valencià.

Share on Facebook9Tweet about this on TwitterShare on Google+0
Il·lustració
La il·lustradora Laura Agustí conta la seua experiència en les xarxes socials
Escola
L’Escola Oficial d’Idiomes ofereix un curs d’alemany per als nostres alumnes i professors
Interiorisme
Visites a la Llotja d’Alcoi i a l’empresa local Panespol
Escola
Coneix-nos
Interiorisme
Alumnes d’interiorisme són finalistes als Premis Habitàcola