L’alumne d’Interiors Alejandro López obté l’accèssit als Premis InterCIDEC 2019

El projecte ‘Purespace’ de l’alumne de 4t de Disseny d’Interiors, Alejandro López, ha estat reconegut amb l’accèssit del certamen InterCIDEC organitzat per l’empresa de mobiliari contract i per a la llar Beltá&Frajumar.

La temàtica de la quarta edició del Concurs Internacional de Disseny d’Entorns Contract, era la de desenvolupar l’interior d’un restaurant tenint en compte sobretot les necessitats i l’experiència dels usuaris. La finalitat d’aquesta iniciativa és contribuir en la generació de noves idees i projectes dins d’aquest sector.

Així, Alejandro López, va acudir el passat dia 7 de novembre al lliurament d’aquests guardons a Madrid. Cal destacar que en aquesta convocatòria les propostes rebudes, tant en la categoria de professionals com en la d’estudiants, han augmentat un 40% respecte a les anteriors i s’han rebut més de 60 treballs d’una dotzena de països.

‘Purespace’ d’Alejandro López

El projecte Purespace busca en tot moment crear un espai que el client perceba com un conjunt el tant de restauració com el de cafeteria, fent que malgrat estar en plantes diferents i tindre una estètica lleugerament diferent, es conceben com a unificats i no com dos elements separats que estan dins del mateix espai.

En tot moment s’han volgut potenciar les vistes cap al barranc, ja que el restaurant aquesta situat en una zona en la qual gaudeix d’unes vistes privilegiades de la ciutat, per això s’han volgut potenciar aquestes vistes, fent que des de qualsevol taula o posició dels salons tinguen vistes a l’exterior, potenciant eixa sensació de continuïtat i evitant la de claustrofòbia.

Cal destacar la neutralitat i delicadesa emprada en l’elecció de materials, tractant d’utilitzar en tot moment materials que li donaren presència a l’espai, aconseguint que siga elegant i formal. Això no és només gràcies als materials, sinó també a la il·luminació, ja que en tot l’espai es dóna una combinació d’il·luminació ambiental i puntual. La primera ajuda a crear un ambient atmosfèric, i la segona aconsegueix una il·luminació de tipus monumental, ressaltant detalls, però sobretot enfocant els punts importants com són les taules en un restaurant.

També s’han creat microambients dins dels salons, destacant més certes zones i creant un reclam amb la intenció de que encara que tot el saló estiguera buit, els comensals es decidiren a asseure’s en eixes determinades zones pel seu especial atractiu.

Sumant açò esmentat a la planificació de la funcionalitat i els mínims recorreguts, s’aconsegueix un espai de restaurant en què abelleix estar i se sent atracció per entrar. Es genera així un efecte atmosfèric en el qual se sent una cosa especial en estar dins que sense dubte fa que es vulga tornar.

Desplaça cap amunt