Menu
 
Gràfic explica l’experiència de la Revista Signe a l’alumnat i professorat de l’EASDA
7 de febrer de 2020

Per segon any consecutiu el departament de Disseny Gràfic de l’EASDAlcoi ha apropat, mitjançant una xerrada, tota la trajectòria i evolució de la Revista Signe a alumnes i professors de l’EASDA. Rafa Calbo i Maria Castelló, professors que coordinen dita publicació i l’alumna de 4t de Gràfic Sara Marín, van ser els qui van contar tot allò referent a les ja quasi 7 edicions de la revista el passat dimecres 5 de febrer.

Els assistents, que van plenar la sala d’actes de l’Escola d’Alacant el passat 5 de febrer, van poder saber com la Revista Signe té els seus orígens en 2013 i al projecte final d’Eloy Revert, alumne de Gràfic en aquella època. Va ser al curs següent quan les alumnes Miriam Berbegal, Sonia Conde i Sofia Hernández van aplicar un format i maquetació més contemporanis i moderns, que establiria les bases per als següents números. El número 3 de la revista ja es va desenvolupar dins del marc d’una assignatura optativa dedicada exclusiva a això.

Hi ha sempre un tema que fa de fil conductor als continguts que toquen totes les disciplines amb les que compta l’Escola. Es juga molt amb les portades úniques i diferents. És un procés que es fa de zero cada curs, amb la possibilitat de crear (o no) tot de nou. Es treballen intensament totes les fases que comporta una publicació editorial a nivell real, fins i tot s’imprimeix i s’enquaderna al propi Taller de Processos de Reproducció de l’Escola.

El darrer número de Signe ‘Disseny de Merda’ sí que ha suposat una renovació pel que fa al format, la retícula i la maquetació més propers al d’una revista estàndard. El que s’ha mantés és el repte d’organització i coordinació entre els criteris i opinions de tots els alumnes participants per traure-ho avant. Rafa Calbo destaca en aquest sentit que “és un projecte que va molt més enllà d’aconseguir una nota en classe, els alumnes s’impliquen amb una motivació molt forta. Fan la revista seua i és nota en el resultat”.

Ara mateixa s’està ultimant la que serà l’edició número 7, que està previst que es presente a finals d’aquest mateix curs o a principis del que ve.

Moda
Departament de Moda. Viatge d’estudis al País Basc
Fotografia
LIMINAL, exposició col·lectiva de 2n CFGS Fotografia
Il·lustració
Aitex ens presenta el “Cuaderno de Tendencias del Hábitat 22/23”
Escola
Tallers de preparació: proves d’accés 23/24
Igualtat
“Las Sinsombrero”, taller plàstic i poètic