Taller i xerrada d’Enrique Algarra a l’EASDAlcoi

El passat 21 de novembre el fotògraf i exprofessor Enrique Algarra va realitzar un recorregut historiogràfic per la fotografia infraroja en la xerrada que va oferir a l’EASDAlcoi. Va contar com al principi els seus usos quedaven restringits a l’àmbit policial i inclús al de l’espionatge i va parlar de l’evolució de les pel·lícules en blanc i negre i la desaparició de les de color.

Va explicar també com actualment està pensada per a finalitats més científiques però que així i tot, ell mateix i altra gent la fa servir com a eina en feines més periodístiques o directament projectes expressius. Va mostrar exemples dels seus treballs, tant a nivell comercial com obres personals.

Al taller, va mostrar als alumnes del Cicle de Fotografia com llevant el filtre que bloqueja la longitud d’ona infraroja de les càmeres digitals, es poden aconseguir pràcticament els mateixos resultats que quan es feia en analògic. Van fer fotos en exterior, en interior i amb i sense flash. Van aprendre també quina postproducció aplicar-los per obtindre imatges significatives i amb capacitat de transmissió. Ací una mostra:

Fotografia de Sara Carbonell @_arassara_

Model, Cinthia Manchón @ikigai.cy

Fotografia de Núria Bellvert @nuriabellphoto

Model, Cinthia Manchón @ikigai.cy

Fotografia de Núria Bellvert @nuriabellphoto

Model, Noelia Campos @xnocp

Desplaça cap amunt